Hosszútávú sikersztori – Hazai rekord a CPI Property Group Budafoki úti irodaházában

2019.07.04.

A Walter AG – a szerszámgyártó szektor piacvezető német képviselője – magyarországi központjának újabb irodabérleti hosszabbításával majd 25 éves időszakot tölt el a Budafoki Business Centerben. A Walter Hungária Kft. 2001 tavasza tartó folyamatos növekedésének helyszíne a CPI Hungary XI. kerületi irodaháza, mely évek óta teltházas képviselője az economy-office kategóriának.

Hosszútávú sikersztori – Hazai rekord a CPI Property Group Budafoki úti irodaházábanHosszútávú sikersztori – Hazai rekord a CPI Property Group Budafoki úti irodaházában

A Richard Walter által 1919-ben alapított cég is egészen a kétezres évek elejéig családi vállalkozásként működött, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően erős partneri kapcsolatok szövődtek elsősorban német nagyvállalatokkal, akik a globalizáció térhódítását követően is ugyanazt a minőségi támogatást szerették volna viszontlátni külföldi leányvállalataiknál, amit Németországban már megszoktak. Így a száz év alatt megszerzett tudással és tapasztalattal felvértezett Walter szakmai stábja immár globális szinten tudott előnyt kovácsolni innovatív megoldásaival és a ’90-es években Magyarországon végbement gyártói kapacitás növekedésnek köszönhetően döntöttek a magyarországi kereskedelmi képviselet megnyitása mellett 2001-ben. A Walter az elmúlt évtizedekben hazánkban is piacvezető márkává erősödött a fémforgácsolás technológia területén.

Mi is állhat egy ilyen irodabérleti sikersztori hátterében? Hogyan tud bérlő és bérbeadó egy korszakon át zajló változásokat lekövetni jó kapcsolatuk megtartása, és kölcsönös üzleti sikereik szem előtt tartása mellett?

Erről Bodahelyi András, a CPI senior leasing managere így vélekedik: Fontos fejlesztői és bérbeadói szempontunk a bérlőink folyamatosan változó igényeinek kielégítése, sikereik támogatása, mindennapi munkájuk megkönnyítése. A jelenlegi irodapiaci helyzet merőben más mint mondjuk a 2000-es évek elején, – vagy akár a 2010 környéki válság idején, – így egy ilyen siker érdekében folyamatosan adaptálódni kell minden üzleti szituációhoz, de leginkább a Bérlő aktuális elképzeléseihez, saját finanszírozási és üzleti keretink mellett, ami rendkívül komplex folyamat. A bérlőinkkel kialakított jó személyes és szakmai viszony, az erős, összehangolt üzemeltetői csapatmunka, és a projekt back-office támogatásának nagy elismerése ez az örömteli tranzakció.

A Walter Hungária Kft ügyvezetői igazgatója, Soós András az alábbiakat fűzte hozzá a megújított
megállapodáshoz: 2001-ben a magyarországi kereskedelmi képviseletünket alapító osztrák cégvezető döntött az irodaház mellett, elsősorban az elhelyezkedése és a mérete miatt. Cégünk növekedésével párhuzamosan az irodaházon belüli költözéssel mindig olyan helyiséget tudtunk bérelni, ami megfelel az elvárásainknak. Az egyes helyiségek méretének rugalmas alakítása és a plusz parkolóhelyek megnyitása szintén nagy előny számunkra.

A Budafoki Business Center a CPI Hungary 2800 m2-es, 3 szintes kompakt office projektje, mely 1999-es átadása óta a Budafoki út egyik népszerű irodai helyszíne, a könnyűipar és az IT szektor képviselőinek.